Općina Petrijanec

Foto - Petrijanečki obrtnici predstavili učenicima svoja zanimanja u sklopu projekta BUDI IN

Objavljeno: 10.11.2023. 10:21

Zadnja izmjena: 10.11.2023. 10:21

Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin pripremilo je projekt – 'Budi IN i odaberi obrtničko zanimanje', kojim učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola želi potaknuti da se školuju za obrtnička zanimanja.

Za učenike završnih razreda osnovnih škola i njihove roditelje Udruženje je pripremilo i posebnu prezentaciju u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, u srijedu, 8. studenoga u vremenu od 10 do 13 sati.

Projekt 'Budi IN i odaberi obrtničko zanimanje' je namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, a cilj je usmjeriti ih i potaknuti da kod upisa u srednje škole odaberu obrtnička zanimanja. Brojni obrtnici su kroz praktični rad na radionicama prezentirali svoja zanimanja, a učenici su sudjelovali u izradi gotovog proizvoda. Stolari su pripremili izrezane materijale od kojih su učenici sami mogli sastaviti kućicu za ptice, klesari su u kamenu izrađivali umjetničko djelo, krojači su prema već kreiranom modelu, izrađivali odjeću i druge proizvode od tekstila, pletiva ili vlaknastih materijala. Na poziv Udruženja odazvalo se više od 600 djece iz osnovnih škola s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije. Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin stoga ovakvim projektima nastoji potaknuti što više djece da odabirom obrtničkog zanimanja osiguraju primjerenu egzistenciju.

Priliku sudjelovati se na projektu imali su i obrtnici s područja Općine Petrijanec pa su se predstavili učenicima i to u području modernih frizura i zanimanja frizera Royal M- frizerski boutique, kozmetički salon – salon ljepote Kleopatra studio, te u području informatike i računalstva Info – M računala.

Komentari