FOTO: "Plac na Gmajni" u Sračincu nije slučajno "poživio" čak 11 godina

Objavljeno: 27.09.2015. 15:53

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 14:36

Foto: Nikola Kokotec

Premda ih je sinoć do kasno u noć zabavljao Miroslav Škoro, Srakari su danas vrlo rano, već od 9 sati ujutro, započeli s novim aktivnostima u sklopu Dana Miholja kojima ujedno obilježavaju i dane svoje općine.

Tradicionalnom manifestacijom „Plac na Gmajni“, koja se prošle godine održala jubilarni deseti put – a nema razloga da se ne održi i ove, ponose se kao najoriginalnijim dijelom proslave Miholja.

„Plac na gmajni“ se prema dobrom starom običaju i ove godine održao u nedjelju, a na prostorima oko Doma kulture priređena je velika izložba tradicionalnih radova i rukotvorina.

Svoj rad danas je predstavio ŠRK Sračinec, održala se i izložba malih domaćih životinja, nastupili su Trakošćanski streličari, a u gađanju lukom i strijelom okušao se i načelnik općine Božidar Novoselec, kao i zamjenik ministra gospodartva, srakarski zet Alen Leverić.

Zapucali su i kuburaši iz Maruševca, a što nije manje važno, podijeljene su i brojne porcije domaćeg i besplatnog „srakarskog gulaša“. Evo što smo i koga sve zatekli na poznatoj srakarskoj manifestaciji danas ujutro:

Komentari