konačno malo zime

FOTO Počela najavljena promjena vremena, snijega će biti i sutra - a evo i nove meteorološke aplikacije

Objavljeno: 02.02.2018. 08:50

Zadnja izmjena: 02.02.2018. 08:51

Foto: Željko Porobija

Kao što su meteorolozi već najavili, počela je promjena vremena - temperatura se u našem kraju vrti oko nule, a kiša koja je sinoć počela padati u ranim jutarnjim satima je prešla u snijeg.

Svi vi koji ste jutros izašli vani već ste vidjeli da nije došlo do stvaranja debljeg sniježnog pokrivača, zabijelila su se tek polja. Ceste su skliske, no na njima nema snijega, pa promet teče uglavnom nesmetano - iako treba biti pažljiviji nego obično.

Dva prohladna tjedna

Prema prognozama, ovaj se snijeg neće zadržati - ali će ga nešto malo pasti i tijekom subote, da bi u drugom dijelu dana sasvim prestao. U nedjelju će biti suho i prohladno, a pred nama su onda puna 2 tjedna sa sličnim temperaturama. Jutra će katkad osvanuti i na prilično hladnih -9ºC, a bit će i dana kad ni dnevna temperatura neće prijeći nulu.

Na kraju vam predstavljamo i novu mobilnu Android aplikaciju, koja će vam pomoći da unaprijed znate kakvo vas vrijeme očekuje. Radi se o Meteo Adriatic aplikaciji, na kojoj se nalaze meteorološki podatci i prognoze za stotine lokacija. Besplatna je, a prve reakcije korisnika su i više nego pozitivne. Uskoro stiže i iOS verzija aplikacija. Uglavnom, pratite prognozu i spremite se za malo hladniji dio veljače, koja će nam konačno donijeti makar malo "normalne" zime.

Komentari