Posjeta albanskog predsjednika

FOTO: Predsjednik Albanije posjetio Varaždinsku županiju i uručio priznanje Počasnom konzulu Šafranu

U sklopu državne posjete Republici Hrvatskoj, predsjednik Republike Albanije Ilir Meta danas je posjetio i Varaždinsku županiju i to na imanju obitelji Šafran u Brezničkom Humu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2019. 18:11

Zadnja izmjena: 30.10.2019. 19:30

Foto: Dario Jurčević

U sklopu državne posjete Republici Hrvatskoj, predsjednik Republike Albanije Ilir Meta danas je posjetio i Varaždinsku županiju i to na imanju obitelji Šafran u Brezničkom Humu.

Tom je prilikom predsjednik Albanije uručio nagradu Počasnom Konzulu Republike Albanije Stjepanu Šafranu za doprinos odličnoj suradnji Albanije i Hrvatske - Zadovoljstvo mi je ponovno doći ovdje. Gospodin Šafran je ovdje napravio odličan posao predstavljanja naše države  i ohrabrivanja suradnje između Albanije i Hrvatske. To su dvije države koje imaju najbolju međusobnu suradnju u ovoj kompliciranoj regiji. Hrvatska je jedan pouzdan partner, a s prijateljima kao što je gospodin Šafran naša suradnja će zasigurno postati još bolja - rekao je predsjednik.

Da mu ova nagrada mnogo znači istaknuo je Stjepan Šafran - Ovu nagradu primam sa velikom čašću ali moram reći da je nisam zaslužio samo ja, nego je to zasluga jednoga cijeloga tima. Zahvalan sam od srca i svojoj obitelji koja razumije moje potrebe. Sve funkcije koje sam u životu radio, radio sam volonterski. Tako i ovo radim s jednim posebnim zadovoljstvom i snagom - rekao je Šafran.

Na odličnu suradnju Albanije i Varaždinske županije osvrnuo se i župan Radimir Čačić - Varaždinska županija ima najbolje razvijenu industriju u Hrvatskoj i županija je koja odlično koristi EU sredstva. Naša iskustva s EU fondovi ćemo rado prenijeti i vama, a mi smo uvijek spremni naučiti nešto novo od naših prijatelja iz Albanije. Ne posjećujete nas prvi puta, zahvalan sam što sam tu - rekao je župan te dodao kako predsjednik nije mogao nagraditi bolju osobu od Stjepana Šafrana.

Komentari