Općina Sveti Ilija

Foto - Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Sveti Ilija i rekapitulirana dosadašnja znatna ulaganja

Objavljeno: 19.07.2023. 19:07

Zadnja izmjena: 19.07.2023. 19:55

U Svetom Iliji danas je održana svečana sjednica povodom dana općine, a tom prilikom varaždinski župan Anđelko Stričak čestitao je mještanima Dan njihove općine, a načelniku Marinu Bosilju na sjajnim rezultatima rada.

- Nedavno je završena katastarska izmjera općine, na koju se čekalo još negdje od Austro-Ugarske. Škola u kojoj se nalazimo se čekala nekih 20 godina, a ne znam koliko je građevinskih bilo ishođeno i međuvremenu je propalo prije nego je ona izgrađena. Prije dvije-tri godine otvoren je u Beletincu novi dječji vrtić, pa spojena cesta od Beletinca preko Krušljevca do Presečnog, što je najkraći izlaz prema Novom Marofu... Rezultata je puno, i to ne samo u općini Sveti Ilija nego u svim općina, posebno oko Varaždina, koje doživljavaju ekonosmi procvat", kazao je tom prigodom Stričak.

Po riječima načelnika općine Bosilja, Osnovna škola Vladimir Nazor, u koju je uloženo više od 62 milijuna kuna, kapitalni je objekt koji je obilježio prošlih godinu, a početkom ove godine završena je i katastarska izmjera općine, koja je bila započeta u listopadu davne 2013. godine. 

- Punih 10 godina se radilo na katastarskoj izmjeri na dvije općine, Beletnici i Sveti Ilija, kroz koju je bilo obuhvaćeno 11,5 tisuća katastarskih čestica, koje su sada uređene i katastarski i gruntovno. Vjerujem da je to dobar preduvjet za buduća i privatna i poslovna ulaganja samih vlasnika, ali i za samu općinu Sveti Ilija, koja je na taj način riješila sve svoje imovinsko-pravne odnose, ucrtala sve puteve i na taj način omogućila lakše investiranje i promet nekretnina - izjavio je Bosilj.

Što se tiče daljnjih planova, Bosilj kaže da će naglasak biti na izgradnji društvene infrastruture - na završetku dva društvena doma u Križancu i Tomaševcu te početak gradnje društvenih domova u Kruševcu i Žigrovcu, a radi se i na projektnoj dokumentaciji za proširenje sportskih kompleksa NK Obreša i NK Bednje te će se nastaviti i radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava.

Komentari