evo kako je bilo

Foto - U Dječjem vrtiću Škrinjica u Vidovcu obilježen Dan zaštićenih autohtonih proizvoda

Objavljeno: 12.04.2024. 14:38

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 14:38

U svrhu promocije autohtonih proizvoda vidovečkog kraja, u Dječjem vrtiću "Škrinjica" u Vidovcu treću godinu zaredom održana manifestacija Dan zaštićenih autohtonih proizvoda.

Vrtićarci su tako u petak imali priliku kušati Vidovečki gibanik i različita jela pripremljena od Varaždinskog zelja, a ujedno su im bile podijeljene i prigodne bojanke. Na području Varaždinske županije, na razini Europske unije, zaštićeno ukupno deset proizvoda, a u procesu zaštite sudjelovao je županijski pročelnik Dragutin Vincek.

- Sudjelovao sam u svakome od njih, od početka do kraja. Teško je u smislu birokratskih zavrzlama, procedura. Mi smo savladali tu tematiku pa smo sve naše proizvode više manje zaštitili, što "bezbolnije" za naše proizvođače, da se oni i dalje mogu baviti tom vrstom proizvodnje, deklarirati svoj proizvod, a da ne trebaju ulaziti u dodatne troškove - rekao je pročelnik.

Vida Risek, ravnateljica Dječjeg vrtića Škrinjica, rekla je kako vrtić u projektu sudjeluje od 2022. godine. Zadovoljstvo manifestacijom istaknuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

- 530 OPG-ova je registrirano na području naše općine koji uspješno posluju, te su dobar primjer kako se može živjeti od poljoprivrede. To ne govorim ja kao načelnik, to govori većina naših poljoprivrednika. Oni svakodnevno ulažu u nove tehnologije, u nove skladišne kapacitete, hladnjače, tako da tu možemo biti ponosni - rekao je.

Komentari