FOTO: U Novom Marofu održana proslava 20. obljetnice Bljeska i Oluje

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 30.04.2015. 19:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Novi Marof/Davor Pejnović

Izvor: galerija-images/bljesak

U organizaciji Udruge pripadnika 104. br. ZNG-HV i zapovjedništva 3. bojne Novi Marof u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u četvrtak, 30. travnja, održana je svečana proslava 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak i Oluja...

Podsjetimo, 3. bojna Novi Marof bila je formirana od pripadnika s područja Grada Novog Marofa, Varaždinskih Toplica, Ludbrega te ostalih općina na ovom području.

Proslava je započela svetom misom za poginule pripadnike postrojbi s područja bivše Općine Novi Marof u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa u Novom Marofu.

Delegacija je nastavila proslavu u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ gdje je održan prigodni program kojem su nazočili i učenici OŠ Novi Marof. Uzvanicima su se obratili gradonačelnik Siniša Jenkač ispred Grada Novog Marofa, pukovnici Zdenko Beštek i Ivan Rukljić, general bojnik Željko Sačić, brigadni general Mladen Mikolčević te naposljetku vlč. Josip Pavlek. Uslijedila je projekcija filma „5 godina na braniku Domovine“, a nakon nje izložba ratnih slika koju će narednih dana moći vidjeti svi posjetitelji.

- Drago mi je što smo se danas ovdje okupili u tolikom broju i želim zahvaliti ovdje prisutnim vojnim časnicima na dolasku. Datume poput ovog, koji su utkani u hrvatsku povijest, dužni smo obilježiti s posebnim pijetetom i poručiti ovoj mladoj generaciji da se domovina stečena s tolikim žrtvama čuva i poštuje kao najveća vrijednost usađena u pojedinca. Gdje god bili i kuda god pošli, domovina uvijek mora biti dio vašeg identiteta - poručio je mladima gradonačelnik Siniša Jenkač.
{gallery}bljesak{/gallery}

Komentari