u sklopu 'detox' projekta

FOTO U Srednjoj školi Arboretum Opeka održana radionica 'Vinica na tanjuru'

Objavljeno: 11.06.2018. 14:46

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:47

U sklopu projekta „Ruralna detoksikacija upoznavanjem kulturne baštine – DETOX“ koji se odvija kroz program Interreg  V-A Slovenija - Hrvatska i financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u praktikumu Srednje škole Arboretum Opeka u Vinici, održana je radionica „Vinica na tanjuru“.  

Cilj radionice bio je prikazati pripremu jednostavnih tradicijskih kolača – zlevke, sirnog kolača i proste povetice, a umijeće izrade prenijele su budućim kuharima te svima ostalima prisutnima viničke žene Anica Hrnčić, Barica Rožmarić, Anica Kovačić i Josipa Flis. Kako kažu, s obzirom na kvalitetnu suradnju Općine Vinica i SŠ „Arboretum Opeka“ nametnula se ideja da se škola uključi kao jedna od ciljnih skupina u projektu, što je kolektiv škole prihvatio te omogućio održavanje radionice u prostoru škole te sudjelovanje učenika u radionici.

Osim predstavnika škole te zainteresiranih stanovnika, u  radionicu su se uključili i predstavnici partnera u projektu Gradskog muzeja Varaždin i Općine Donja Voća te Konzervatorskog odjela iz Varaždina.

Komentari