Općina Trnovec Bartolovečki

Foto - U Trnovcu Bartolovečkom uspješno odrađena pokazna vježba 'Potres'

Objavljeno: 19.04.2024. 18:11

Zadnja izmjena: 19.04.2024. 18:11

Vatrogasci s područja Općine Trnovec Bartolovečki, ali i ostale hitne službe, još su jednom pokazale vrlo visoku razinu pripremljenosti za djelovanja u svim vrstama ugroza. Naime, u okviru pokazne vježbe „Potres” na općinskoj zgradi sudionici akcije uspješno su odradili sve zacrtane ciljeve.

Pokazna vježba održana je u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki, a uključene su sve nadležne hitne i interventne službe.

– Vježbu su uspješno odradili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trnovec, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Hitne medicine i Civilne zaštite. Simulirana je situacija potresa nakon kojeg izbija požar na zgradi Općine Trnovec Bartolovečki. Mogu sa zadovoljstvom ustvrditi da su svi zadaci uspješno obavljeni te da smo još jednom potvrdili spremnost djelovanja u svim vrstama ugroza – poručio je Dragutin Cecelja, zapovjednik općinske Vatrogasne zajednice i predsjednik DVD-a Trnovec.

Vježbu je pratila i općinska načelnica Verica Vitković, koja je izrazila zadovoljstvo viđenim.

– Naši vatrogasci znaju da u Općini imaju pouzdanog partnera. Pomažemo rad vatrogasnih društava i izvan propisanog zakonski obveznog dijela. Uvijek smo tu kada nas trebaju, bilo da je riječ o nabavi novih vozila i opreme ili osiguravanju uvjeta za njihovo stručno i profesionalno usavršavanje i napredovanje – zaključila je načelnica Vitković.

Komentari