dan darovitih učenika

Foto - Polaznici Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost izložili preko 70 svojih radova

Objavljeno: 20.03.2024. 20:34

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 20:42

Povodom Međunarodnog dana darovitih učenika u Centru za posjetitelje Županijske palače u Varaždinu otvorena je prigodna izložba polaznika Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost Varaždinske županije.

Zainteresirani će građani tako do 26. ožujka moći razgledati oko 70 radova koji su nastali u raznim crtačkim i slikarskim tehnikama, kiparskim tehnikama, plastičnom oblikovanju (modeliranju) te osnovnim tehnikama grafičkog i modnog dizajna. Svečanost otvorenja izložbe bila je prigoda se okupe autori radova, njihovi roditelji, mentori, ravnatelji škola ali i mnogobrojni građani. Izložbu je u njihovoj nazočnosti otvorio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

-Paralelno s otvorenjem ove izložbe u našoj Glazbenoj školi održava se prigodni koncert  povodom obilježavanja mjeseca Frankofonije tako da možemo reći da imamo dvije lijepe kulturne manifestacije. Želim pohvaliti učenike, odnosno autore svih izloženih radova jer su uložili puno truda, te su pokazali koliko dobro razumiju današnji svijet i čestitam im na tome - rekao je Stričak, između ostalog.

Voditeljica Centra izvrsnosti za likovnu umjetnost Nikolina Vlahek Canjuga izrazila je zadovoljstvo što se ova izložba održava u Centru za posjetitelje Varaždinske županije, odnosno u samom središtu Grada Varaždina.

Komentari