'Čuvari tvojeg imena'

Foto - U Varaždinu krenulo snimanje filma o Stonesima, evo kada se planira premijera

Dokumentarni film "Čuvari tvojeg imena" pokrit će sve te povijesne trenutke uz pomoć arhivskog materijala i brojnih intervjua sa akterima na navijačkoj sceni i u NK Varteksu...
Objavljeno: 16.04.2024. 17:18

Zadnja izmjena: 16.04.2024. 18:26

Dokumentarni film o ljudima koji su i život svoj i sreću svu ostavili Varteksu premijerno će biti prikazan u ožujku iduće godine, 35 godina od osnivanja navijačke skupine White Stones.

Na lokacijama u Varaždinu krenulo je prije nekoliko tjedana snimanje dokumentarnog filma "Čuvari tvojeg imena", o navijačkoj skupini White Stones. Kako navode, Stonesi već 35 godina ponosno i beskompromisno podupiru svoj nogometni klub NK Varteks, od bivšeg kluba koji je na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće bio institucija hrvatskog nogometa, iz godine u godinu predstavljajući Hrvatsku u europskim natjecanjima, do novog kluba baziranog na tzv. "socios" modelu, istom modelu na kojem su bazirani i klubovi poput Barcelone, Benfice i Hajduka, kluba koji se uzdigao iz pepela i uz pomoć svojih članova, odnosno navijača, došao do 3. lige u kojoj se trenutno natječe.

Dokumentarni film "Čuvari tvojeg imena" pokrit će sve te povijesne trenutke uz pomoć arhivskog materijala i brojnih intervjua sa akterima na navijačkoj sceni i u NK Varteksu. Autor filma je dugugodišnji član White Stonesa Dražen Vučković, a produkciju potpisuju varaždinski filmaš Jurica Hižak i varaždinska produkcijska kuća Rebl film. Cijela filmska ekipa je iz Varaždina, a u filmu će se koristiti i isključivo glazba varaždinskih autora, bendova BKD i Denigma, Ljubomira Kerekeša, Kronje, Sabya i Žete. Arhivski materijal za potrebe snimanja filma ustupili su navijačka skupina White Stones, obitelj Herjavec, Varaždinska televizija VTV, Vladimir Mrak, Željko Hajdinjak i Mario Lovrak.

Do sada su snimljena tri filmska seta od planiranih 10, a snimanje se nastavlja punom parom i film bi trebao biti premijerno prikazan u ožujku iduće godine, na 35. godišnjicu osnivanja navijačke skupine White Stones. Podršku filmu pruža i lokalna rockerska scena tako da su organizatori open air rock festivala Freedom Fest koji će biti održan na Stadionu Sloboda 25. svibnja ove godine, a na kojem će nastupiti bendovi Zadruga, Njake i Zadovoljština, Black Jack, The Wonderful Flying Machine, Godfathers, Najveribest, Foilers i Grozni Gadovi.

Komentari