mali pjevači oduševili publiku

FOTO U Vinici održan 1. dječji festival 'Kajkavska kulturna baština'

Objavljeno: 21.05.2018. 14:57

Zadnja izmjena: 21.05.2018. 15:06

Ove nedjelje u Općini Vinica, održan je dječji festival „Kajkavska kulturna baština“ u organizaciji Udruge „Glazbena baština“ Varaždin, pod pokroviteljstvom Općine Vinica, Osnovne škole Vinica, grada Varaždina, Glazbene agencija „Loop“ Varaždin, Copy centra  Habulan i Horvat univerzal Varaždin.

Prema riječima organizatora, ovo je prva godina održavanja festivala, a kao mjesto održavanja dogovoreno je da to bude Općina Vinica, dok bi u narednim godinama festival trebao mijenjati mjesto održavanja diljem našeg područja. Izvođači su djeca, učenici osnovnih škola koji izvode pjesme kajkavskog govornog područja, čime se želi promicati kajkavska govorna i glazbena baština.

Puna dvorana posjetitelja pokazala je da je i publika prepoznala festival kao interesantan, a po reakcijama publike koja je uživala u pjesmama malih izvođača izgleda da će festival imati ne samo nastavak nego i svoju vjernu publiku koja će pratiti ovaj događaj i u narednim godinama. Na festivalu su predstavljene 22 pjesme koje su izvodili učenici Osnovnih škola iz Sračinca, Petrijanca, Cestice, Višnjice, Kneginca, Vinice i DND Varaždin uz glazbenu pratnju Varaždinskog tamburaškog orkestra kojim je ravnao dirigent Zlatko Sokić.

Na kraju festivala okupljenima se obratio načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevec te je u ime svih vijećnika Općine Vinica i u svoje osobno ime zahvalio svim sudionicima, malim izvođačima i njihovim mentorima koji su se predstavili na festivalu, kao i svim posjetiteljima koji su došli podržati izvođače i ovaj dječji festival. 

Komentari