okupljanje djelatnika škola

Foto - U Županijskoj palači održana prva radionica o obnovljivim izvorima energije

Objavljeno: 19.12.2023. 12:45

Zadnja izmjena: 19.12.2023. 12:45

U organizaciji Varaždinske županije, a u sklopu provedbe projekta „Povećanje kapaciteta obrazovnih ustanova Varaždinske županije za proizvodnju sunčeve energije“ u Županijskoj palači održana je 1. radionica o obnovljivim izvorima energije.

Radionica je okupila djelatnike dvanaest školskih ustanova, odnosno osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije  na čijim krovovima su postavljene   fotanaponske  elektrane. Prisutne je na početku radionice pozdravila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Varaždinska županija promišlja zeleno i digitalno stoga smo i prije dvije godine uveli projekt školskog dizela kako bi bili globalno konkurentni. No, nije dovoljno samo postaviti solarne panele već je potrebno i educirati ljude koji rade na održavanju tog sustava. Zahvaljujući i Vama, Varaždinska županija ide k cilju da bude predvodnik u korištenju obnovljivih izvora energije- rekla je.

Radionicu je održao Tomislav Tomiša, naglasivši kako je radionica organizirana za buduće korisnike fotonaponskih eklektrana koje se instaliraju po objektima kao što su škole. Podsjetimo kako vrijednost spomenutog projekta iznosi 351,2 tisuća eura, od čega je 298,5 tisuća eura ili 85% sufinancirano iz financijskog mehanizma EGP-a za razdoblje od 2014. do 2021. u sklopu provedbe Programa „Energije i klimatske promjene“, a 52.6 tisuća eura ili 15 posto iz sredstava Varaždinske županije.

Komentari