vatrogasna akcija

FOTO Učenici i djelatnici škole u Salinovcu uspješno evakuirani za vrijeme gašenja požara

Objavljeno: 30.05.2018. 16:52

Zadnja izmjena: 30.05.2018. 16:59

U Područnoj školi „Tina Ujevića“ u Salinovcu u prijepodnevnim satima oglasila su se zvona za požarnu opasnost. Brzo nakon zvona evakuirana su djeca te djelatnici škole, a na mjesto događaja stiglo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Salinovec, te se prema prvim prikupljenim informacija došlo do saznanja da gori inventar učionice na katu i da su sva djeca i zaposlenici evakuirani. 

DVD-a Salinovec su izvršili osiguranje objekta isključivanjem struje i plina, te je izvršena unutarnja navala i pristupilo se gašenju požara. Ubrzo nakon dojave na mjesto događaja stigli su i članovi DVD-a Ivanec s navalnim vozilom, te autoljestvom. Isti su pomogli u gašenju požara članovima DVD-a Salinovec, pretrazi prostora škole, te je autoljestvom izvršeno gašenje požara izvana.

Tako je prema unaprijed određenom scenariju izvedena vježba evakuacije i gašenja požara u Područnoj školi u Salinovcu. Nakon analize vježbe i evakuacije, svi sudionici uputili su se na prostor igrališta „stare“ škole gdje su članice DVD-a Salinovec djevojčice 6-12 godina izvele vježbu sa brentačama. Također svi učenici su razgledali vatrogasna vozila i opremu, te su se kroz razgovor s vatrogascima upoznali s opasnostima koje prijete ukoliko dođe do nekontroliranog gorenja odnosno požara, i na koji način izvršiti dojavu o požaru. 

Komentari