održana radionica

Foto - Uključite se u studiju za uspostavu mreže linija županijskog prijevoza putnika autobusom

Objavljeno: 22.12.2023. 10:09

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 10:09

U sklopu izrade Prometne studije za uspostavu mreže linija javnog županijskog linijskog prijevoza putnika autobusom u Varaždinskoj županiji održana je radionica.

Župan Anđelko Stričak podsjetio je kako su na početku mandata formirali Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije koji daje prijedloge i rješenja za sve ono što se smatra da je kritično u prometu, a uz to već dvije godine promišlja se i o javnom linijskom prometu.

- Prvi cilj bio nam je izvršenje Plana razvoja u kojem navodimo sve bitne nam investicije i projekte, od zdravstva, obrazovanja, turizma, prometa i ostale infrastrukture. Kako se jedan dio tih investicija već realizirao, drugi su u realizaciji, a treći se projektiraju, sada se možemo kvalitetnije posvetiti javnom linijskom prijevozu – rekao je.

Pročelnik Darko Majhen rekao je kako je cilj napraviti dobru interakciju svih dionika vezanih uz promet u županiji kako bi sustav bio što bolji.  Izrađivač studije je Odjel za logistiku i održivu mobilnost Sveučilišta Sjever, a Ante Klečina sa Sveučilišta Sjever je zajedno s pročelnikom Odsjeka za logistiku i mobilnost Predragom Brlekom predstavio je stanje u sustavu županijskog linijskog prijevoza putnika. Putem anketnog upitnika svi građani se mogu uključiti u studiju, a moguće ju je ispuniti do 19. siječnja 2024. godine. 

Komentari