održana radionica

Foto - Uskoro kreće javni poziv za energetsku obnovu kuća, osigurano rekordnih 120 milijuna eura

Varaždinska županija u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizirala radionica o energetskoj obnovi obiteljskih kuća...
Objavljeno: 08.03.2024. 17:56

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 18:41

Varaždinska županija u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizirala radionica o energetskoj obnovi obiteljskih kuća: Obnovljene kuće – više štede, više vrijede.

Direktor Fonda Luka Balen naglasio je kako je ovo još jedna od radionica koju Fond održava diljem Hrvatske.

- Vlade je preko resornih ministarstava gospodarstva i graditeljstva te Fonda za građane osigurala rekordnih 120 milijuna. Ovim programom do sada je na području Varaždine županije obnovljeno oko 1100 obiteljskih kuće, a novim javnim pozivom očekujem da će se ova brojka dodatno povećati. Poziv uključuje cjelokupnu energetsku obnovu, od fasada, krovova, ovojnice, a isto tako i pojedinačne mjere ugradnje fotonaponskih elektrana, dizalice toplice, solarne kolektore - istaknuo je direktor Fonda Luka Balen. 

Župan Stričak je naglasio kako su početkom ove godine dodjeljena bespovratna sredstva građanima za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. 

- Po javnom pozivu odobreno je 216 prijava te građanima isplaćeno 101.200 eura. Kroz kojih dva tjedna raspisat ćemo natječaj za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća ili za ishođenje energetskih certifikata – rekao je.

Objava javnog poziva kao i zaprimanje prijava kreće od 13. ožujka 2024. godine. Od tog dana građani će moći s mrežne stranice Fonda preuzeti prijavni obrazac i obrazac tehničkog proračuna, koji čine dio obvezne dokumentacije za prijavu.

Komentari