posebna edicija

Foto - Varaždinsko zelje i zagorski puran od danas na poštanskim markama i razglednicama

Objavljeno: 15.04.2024. 13:49

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 13:49

Motivi varaždinskog zelja i zagorskog purana, zaštićenih proizvoda Varaždinske županije na razini Europske unije, od danas će se diljem svijeta prenositi i putem poštanskih marki, razglednica i žigova.

Hrvatska pošta je u ediciji "Hrvatski zaštićeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi" izdala marke posvećene upravo varaždinskom zelju i zagorskom puranu, koje su svečano predstavljene u atriju Županijske palače.

- Ponosni smo što su varaždinsko zelje i zagorski puran, a od prije dvije godine i varaždinski klipič tiskani kao motivi na prigodnim poštanskim markama. Zahvaljujem Hrvatskoj pošti, Varaždinskom klubu kolekcionara i svima koji su ovome doprinijeli, a posebno zahvaljujem naših poljoprivrednim proizvođačima bez kojih ovoga ne bi bilo - istaknuo je župan Anđelko Stričak.

Varaždinsko zelje i zagorski puran su prepoznatljivi simboli Varaždinske županije, a njihova povezanost s ovim krajem traje već stotinama godina, napomenula je izvršna direktorica Regije 2 Hrvatske pošte Đurđica Grbeša, dok je pročelnik Dragutin Vincek podsjetio da oznaka izvornosti i oznaka zemljopisnog podrijetla potrošačima jamče kvalitetu proizvoda.

Komentari