sjednica općinskog vijeća

Foto - Općina Cestica većinom glasova prihvatila proračun za 2024. godinu

Objavljeno: 14.12.2023. 12:19

Zadnja izmjena: 14.12.2023. 12:28

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Cestica na 16. sjednici prihvatili su većinom glasova predloženi Proračun za 2024 godinu.

Sa 10 glasova 'ZA' Općina Cestica nastavlja sa investicijama i programima kojima nastoji biti partner i prijatelj svojim mještanima. Općinsko vijeće Općine Cestica usvojilo je Proračun za 2024. godinu u iznosu od 7,6 milijuna eura. Od većih investicijskih projekata planiran je završetak nadogradnje zgrade dječjeg vrtića i rekonstrukcija Društvenog doma Gornje Vratno, izgradnja društvenog doma Jarki, sanacija klizišta, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta. 

- U 2024. godini zadržava se postojeći standard financiranja javnih potreba (sufinanciranje boravka djece u dječjem vrtiću, sufinanciranje nabave udžbenika, troškovi stanovanja i ogrjeva, naknade roditeljima za novorođenčad, jednokratne novčane pomoći studentima i  umirovljenicima).  Bitna su ulaganja u društvenu i gospodarsku infrastrukturu kao nužan preduvjet razvoja, stoga će i u narednom razdoblju veliku brigu posvetiti poboljšanju i izgradnji komunalne infrastrukture – rekao je načelnik Mirko Korotaj dodavši kako se Općine brine i o civilnom sektoru koji obuhvaća sve udruge. 

Komentari