EUROPSKI PROJEKT

FOTO: Završila je energetska obnova Područne škole Nova Ves Petrijanečka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.11.2020. 14:00

Zadnja izmjena: 10.11.2020. 14:00

Završila je energetska obnova Područne škole Nova Ves Petrijanečka, čija je matična škola OŠ Petrijanec, a koju ove školske godine pohađa 32 učenika od prvog do četvrtog razreda.

Vrijednost projekta energetske obnove PŠ Nova Ves Petrijanečka nakon provedenih postupaka nabave za sve aktivnosti projekta je 1.197.150 kuna, dok je vrijednost projekta po Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava 983.710 kuna. Odobreno je 477.886,86 kuna bespovratnih sredstava iz EU fonda, iz nacionalnog Fonda za sufinanciranje osigurano je 216.535,88 kuna, pa Varaždinska županija projekt sufinancira s 502.727,26 kuna.

- U zgradu PŠ Nova Ves Petrijanečka uloženo je gotovo 1,2 milijuna kuna, što je prvo veliko ulaganje otkako je ovaj objekt izgrađen 1987. godine. Ovime smo osigurali bolje uvjete za učenike i djelatnike, škola je vizualno promijenila izgled, a najvažnije je što će se zahvaljujući obavljenim zahvatima u sklopu ovog EU projekta ostvarivati značajne uštede. – rekao je zamjenik župana Robert Vugrin.

Ravnateljica škola Valerija Paljak izrazila je zadovoljstvo izvedenim radovima.

- Školska zgrada ima novu fasadu i vanjsku stolariju, rekonstruirane su elektroinstalacije i  sustav grijanja. Ugrađen je novi plinski kondenzacijski uređaj, kao i dizalica toplice za grijanje i pripremu tople vode, a radijatorski ventili zamijenjeni su novim termostatskim ventilima. Sada imamo fotonaponsku elektranu putem koje ćemo sami proizvoditi električnu energiju iz obnovljivih izvora za svoje potrebe, a uz to će služiti i za pripremu tople vode. Učenici i djelatnici sada imaju neusporedivo bolje uvjete za rad, a režijski troškovi će istovremeno biti kao u prosječnoj obiteljskoj kući. Također, škola je također i estetski lijepa – istaknula je ravnateljica OŠ Petrijanec Valerija Paljak koja se zahvalila Županiji na potpori u realizaciji projekta.   

Komentari