nova vizura

Foto - Župan obišao radove na izgradnji kružnog toka u Bednji vrijedne više od milijun eura

Objavljeno: 13.02.2024. 17:37

Zadnja izmjena: 13.02.2024. 17:44

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Bednja Damir Poljak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić obišli su gradilište kružnog toka kod Vatrogasnog doma u Bednji.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura, a radovi se izvode na raskrižju državne ceste DC74 i županijske ceste ŽC2258 u samom naselju Bednje. 

– Ovaj rotor će dati jednu novu vizuru kod samog ulaska u Bednju, a isto tako, omogućit će da se na ovoj livadi pored još izgrade novi sadržaji – istaknuo je župan Anđelko Stričak i dodao da je za ovaj kraj najvažnije da će ove godine krenuti izgradnja brze ceste Varaždin-Tužno-Ivanec-Lepoglava-Krapina, za što je već izrađen projekt i građevinska dozvola je pred ishođenjem.

'Sigurnije za djecu'

Ovaj kružni tok, kaže načelnik Damir Poljak, povećao je sigurnost prometa i uljepšao vizuru naselja. 

– Od ovog kružnog toka prema naselju Mali Gorenec idu biciklistička staza i nogostup. To je važno istaknuti s obzirom na to da iz tog smjera više od 40 djece pješice dolazi u školu te je na taj način povećana i njihova sigurnost u prometu – istaknuo je.

Projektnu dokumentaciju radila je Općina Bednja, dok su preostali dio iznosa financirale Hrvatske ceste. Član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić ističe da će ova točka u Bednji biti jedna od spojnih točaka za brzu cestu Varaždin-Đurmanec. Ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislav Osonjački istaknuo je da ŽUC zadnjih nekoliko godina, rješava kritične točke izgradnjom kružnih tokova, u svrhu povećanja sigurnosti na cestama. 

Komentari