evo detalja

Foto - Župan Stričak priredio prijem za veleposlanika Litve, upoznao ga s poviješću i projektima

Objavljeno: 20.03.2024. 14:39

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 14:39

U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za veleposlanika Republike Litve u Republici Hrvatskoj Nje.E. Eduardasa Borisovasa , prvog rezidentnog veleposlanika te države u Hrvatskoj.

Župan Anđelko Stričak upoznao je veleposlanika s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i mnogobrojnim projektima koji se provode na području županije.

- Republika Hrvatska i Republika Litva imaju puno dodirnih točaka, od zajedničkog članstva u Europskoj uniji, NATO Savezu, Schengenskoj te Eurozoni. Kada smo ulazili u Europsku uniju upravo je Litva predsjedala Europskom unijom. Moram ovom prilikom naglasiti kako je ovo prvi posjet jednog veleposlanika Litve Varaždinskoj županiji – rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici, veleposlanik Republike Litve  Eduardas Borisovas je istaknuo kako je imao prilike čuti mnogo  lijepih i pohvalnih riječi od svojih kolega o Varaždinskoj županiji. 

- Osim zanimljive i bogate povijesti, Varaždinska županija danas prednjači na mnogim područjima, posebno na području obrazovanja. Sve više turista posjećuje Varaždin i Varaždinsku županiju i nadam se kako će i državljani Republike Litve polako otkriti ovu destinaciju. Prostora za suradnju ima i nadam se kako ćemo se na području kulture i gospodarstva povezati- rekao je veleposlanik.

Komentari