GDCK Novi Marof: Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći

Objavljeno: 12.09.2013. 07:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Svake godine diljem svijeta druge subote u mjesecu rujnu obilježava se "Svjetski dan prve pomoći".

Ove godine "Svjetski dan prve pomoći" obilježit će se u subotu, 14. rujna pod geslom "Prva pomoć i sigurnost na cestama", budući da prometne nesreće predstavljaju veliki javnozdravstveni problem  s dalekosežnim socijalnim i ekonomskim posljedicama.

Hrvatski Crveni križ je Svjetski dan prve pomoći odlučio posvetiti djeci i vozačima motornih vozila, stoga će Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u svrhu obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći provesti edukativne radionice u dječjim vrtićima (Novi Marof, Bambi, Zeko Ljubešćica i Tratinčica Varaždinske Toplice) za djecu od 4. do 6. godine života o osnovama prve pomoći i prevenciji ozljeda.

Edukativne radionice održat će se i u prvim razredima osnovnih škola (Novi Marof, Podrute, Remetinec, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Svibovec, Breznički Hum, Bisag, Visoko) s ciljem promicanja odgovornog ponašanja u prometu uz podjelu edukativnih slikovnica "Pomozi medi Jurici na putu do škole " koje su za svakog prvašića osigurane sredstvima doznačenim Hrvatskom Crvenom križu iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011.-2020. godine.

Održat će se i tečaj obnove znanja prve pomoći za vozače u trajanju od 5 školskih sati, besplatno za sve građane koji se prijave do petka, 13. rujna 2013. Prijavu za tečaj obnove znanja prve pomoći za vozače s osobnim podacima (ime,prezime, datum rođenja, adresa i broj telefona ) slati na e-mail adresu GDCK Novi Marof. Termin i mjesto održavanja  tečaja definirat će se po pristiglim prijavama.

Dodatne informacije dostupne su u Gradskom društvu Crvenog križa Novi Marof, Kralja Tomislava 16, 42 220 Novi Marof , tel/fax:  042 611 401, e-mail: [email protected].

Komentari