3. HNL SJEVER

Golubar i Šoštarić preokrenuli susret i donijeli Varteksu tri boda protiv Virovitice

NK Varteks

Objavljeno: 14.11.2020. 17:40

Zadnja izmjena: 14.11.2020. 17:41

Danas je Varteks na SC Sloboda igrao utakmicu 13. kola 3. HNL Sjever protiv Virovitice. Bumbari su pobijedili s 3:1, a dva pogotka zabio je Josip Golubar, dok je pobjedu potvrdio Tihomir Šoštarić.

Susret je odigran na SC Sloboda bez prisustva gledatelja zbog epidemioloških mjera Nacionalnog stožera.

Gosti su bolje započeli utakmicu, u prvih deset minuta, imali su tri izgledne prilike. Vratar Varteksa Silvio Jovan bio je uspješniji u svim okršajima s napadačima Virovitice. U 13. minuti gol za Viroviticu. Lopta se ubacuje u šesnaesterac, protivnički igrački dobro kombiniraju, lopta dolazi do Nikole Suvajca koji iz poluvoleja zabija s pet metara za 0:1.

U 35. minuti, nakon konstantnog pritiska Bumbara, napokon dolazi do izjednačenja. Matučec izbacuje u priliku Golubara, koji smiruje loptu i uz pomoć stative gađa za 1:1.

Drugi dio započinje još odlučnijim Varteksom da dođe do tri boda i u 49. minuti dolazi u vodstvo. Ponovno do Golubara dolazi lopta na vrhu šesnaesterca, a on precizno lijevom nogom zabija u suprotni kut golmana Virovitice.

Jedan od najiskusnijih igrača Varteksa zaslužan je i za treći gol. Povukao je polukontru u 66. minuti, pred golom loptu daje na lijevu stranu gdje se nalazi Šoštarić koji precizno gađa za 3:1.

Varteks je tako u drugoj utakmici ovog tjedna stigao do tri boda. Na tablici Varteks je na osmom mjestu sa 16 bodova u prvenstvu 3. HNL Sjever, ali s dvije utakmice manje koje još treba nadoknaditi.

U sljedećem 14. kolu Bumbari idu na gostovanje u Ždralove kod Mladosti.

Komentari