Goranka Štefanić: Laburisti samo žele prijevremene izbore

Objavljeno: 12.12.2013. 12:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger

Izvršni odbor Topličkih laburista 8. prosinca donio je jednoglasnu odluku o raskidanju koalicije s HNS-om i SDP-om u Varaždinskim Toplicama.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić (HNS) danas je poslala priopćenje o nastaloj situaciji koje prenosimo u cijelosti:

"Sjednici Gradskog vijeća, što je održana 10. prosinca ove godine, prethodio je odlazak laburista u oporbu, odnosno raskid koalicijskog Sporazuma s HNS-om i SDP-om. Njihove razloge ne možemo uvažiti i shvatiti, jer su tijekom proteklih šest mjeseci bili upoznati i informirani o svim odlukama i projektima koje je gradska vlast provodila.

Također, nisu imali nikakav prigovor, a ni prijedlog za neku od aktivnosti, osim za pronalaženje prostorija za rad njihove stranke i izgradnju vodovoda  i cvjetnjaka u Cvjetnoj ulici, što je prihvaćeno i izvršeno.

Materijale za Proračun Grada Varaždinskih Toplica za 2014. godinu dobili su nakon 20. studenoga. Na sastanku što je održan 30. studenoga s koalicijskim partnerima HNS-om i SDP-om, laburisti nisu imali nikakve primjedbe na proračun. Ne samo da na Komisiji za financije i proračun njihov predstavnik nije imao nikakvih primjedbi, nego je pohvalio ovakav razvojni proračun. Odgovorno tvrdim da nije bilo razloga za raskid koalicijskog sporazuma, jer ni jedna točka potpisanog Sporazuma nije prekršena. Dan prije održavanja sjednice Gradskog vijeća, dostavljena nam je Odluka topličkih laburista o izlasku iz koalicije uz usmene navode da neće podržati prijedlog proračuna.

Iz svega navedenog proizlazi kako je jedini razlog izlaska topličkih laburista iz koalicije, izazivanje prijevremenih izbora za Gradsko vijeće i gradonačelnicu, koje su građani Varaždinskih Toplica i pripadajućih mjesta odabrali prije šest mjeseci i povjerili im vođenje grada.

Ova vlast je u nepunih šest mjeseci pokrenula projekte u vrijednosti od oko tri milijuna kuna, a raspisivanje novih izbora zaustavilo bi njihovu provedbu te bi nametnulo dodatan pogubni trošak za Grad Varaždinske Toplice od 400 tisuća kuna. Zgroženi smo ponašanjem vijećnika laburista, koji svoje mišljenje mijenjaju preko noći, jer su sudjelovali u pripremi proračuna te nisu imali nikakvih primjedbi na njega.

Iako su izašli iz koalicije, smatramo da su se kao moralni i odgovorni vijećnici mogli izjasniti da će podržati proračun. Ovakvim neodgovornim ponašanjem u pitanje dovode razvoj Grada te ga vraćaju ne samo tri mjeseca ili tri godine unatrag već vraćaju Varaždinske Toplice trideset godina unatrag.

Na sjednici Gradskog vijeća 10. prosinca ove godine, nakon saslušane rasprave i uvažavajući prijedloge svih vijećnika, kao gradonačelnica povukla sam privremeno prijedlog proračuna.

Pažljivo ćemo razmotriti sve  prijedloge vijećnika i one najkvalitetnije ugraditi u novi prijedlog proračuna koji ćemo im do kraja godine i predstaviti. Napravit ćemo najbolji mogući prijedlog proračuna koji će prvenstveno biti razvojni, u interesu i na dobrobit svih građana našeg grada, a istovremeno biti podržan od svih vijećnika".

>> Laburisti raskinuli koaliciju s HNS-om i SDP-om u Varaždinskim Toplicama

Komentari