Gospodarskoj školi odobrena sredstva iz programa EU za cjeloživotno učenje

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 05.04.2013. 16:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Gospodarskoj školi Varaždin odobrena su financijska sredstva preko Agencije za mobilnost u iznosu od 22.500 eura iz programa Europske unije.

Riječ je o Programu za cjeloživotno učenje tj. potprogramu Comenius - Multilateralna školska partnerstva za projekt pod nazivom Didaktika stranih jezika u obveznom srednjoškolskom obrazovanju koji će se provoditi od kolovoza 2012. do srpnja 2014. godine.

Voditelj projekta je škola iz Španjolske (Calasparra), a uz Gospodarsku školu Varaždin partneri su škole iz Norveške (Kristiansand), Njemačke (Hanau) i Turske (Istanbul).

Cilj projekta je usporedba različitih sustava obrazovanja i postignutih rezultata u nastavi stranih jezika s obzirom na nastavne metode i primjere dobre prakse.

Tijekom navedene dvije godine sve škole ostvarit će 24 mobilnosti tj. putovanja nastavnika i učenika u navedene zemlje gdje će se organizirati radionice, okrugli stolovi, konferencije i druge aktivnosti vezane uz projekt s ciljem unapređivanja nastave stranih jezika dok će se ostatak aktivnosti provoditi s učenicima u svakoj navedenoj školi.

Prvi krug mobilnosti proveden je od 24. rujna do 1. listopada 2012. godine u španjolskom gradu Calasparra, dok je drugi krug proveden od 18. do 23. ožujka u Istanbulu u Turskoj na kojem su sudjelovale profesorice stranih jezika.

Nakon što su podijeljeni zadaci koje treba izvršiti do sljedećeg sastanka, škola domaćin upriličila je prigodnu priredbu i svečanu podjelu svjedodžbi o sudjelovanju u Comenius projektu.

Sljedeća mobilnost planira se u rujnu 2013. godine u partnerskoj školi u Norveškoj.

Komentari