svečanost

Obilježena dvadeseta godišnjica rada Hrvatsko-njemačkog društva Varaždin

Objavljeno: 23.11.2016. 12:24

Zadnja izmjena: 23.11.2016. 15:27

Hrvatsko njemačko društvo Varaždin je, u subotu 19. studenog, obilježilo 20 godina postojanja prigodnom svečanošću koja je održana u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.

Članove društva i uzvanike je u ime Hrvatsko njemačkog društva pozdravio predsjednik Daniel Pantaler. Istaknuo je ulogu HNDV-a u zbližavanju dviju država kroz 20 godina rada zahvalivši pritom svim bivšim i sadašnjim članovima na njihovom doprinosu u radu HNDV-a.

O razvoju HNDV-a kroz 20 godina postojanja govorio je dr. Damir Mamuzić, počasni predsjednik društva istaknuvši kako je Hrvatsko njemačko društvo Varaždin zaslužno za potpisivanje partnerstva između Grada Varaždina i njemačkih gradova Ravensburga i Koblenza.

Projekt „Europa za mlade“ koji se održava u njemačkim gradovima Waldmuenchenu i Hepenheim predstavila je nova voditeljica projekta Geraldina Cesar, zahvalivši prof. Vidu Lončariću koji je taj projekt vodio punih 19 godina. Sudjelujući u tom projektu kroz razne kreativne radionice zajedno s njihovim vršnjacima iz cijele Europe, stotinjak učenika i studenata iz Varaždina već 20 godina promovira grad Varaždin i našu zemlju.

Projekt „Europa za mlade“ prisutnima su prezentirali učenici i studenti sudionici projekta. Predavanje o njemačkim gradovima održao je prof. Miroslav Klemm, dugogodišnji član Hrvatsko njemačkog društva Varaždin. Program je vodila Tatjana Kreč, potpredsjednica Hrvatsko njemačkog društva Varaždin.

U muzičkom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Varaždin. Hrvatsko njemačko društvo Varaždin će, za svoj iznimni doprinos u razvoju prijateljskih odnosa s njemačkim gradovima partnerima Ravensburgom i Koblenzom, na svečanoj sjednici grada Varaždina 6. prosinca primiti plaketu grada Varaždina.

Komentari