Grad Varaždin

Grad Varaždin otvorio savjetovanje o korištenju i naknadi za korištenje javnih površina

Objavljeno: 02.11.2023. 09:17

Zadnja izmjena: 02.11.2023. 09:20

Foto: Arhiva

U razdoblju od 31. listopada do 30. studenog 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o korištenju i naknadi za korištenje javnih površina Grada Varaždina.

Ovom Odlukom reguliraju se korištenje i naknade za korištenje javnih gradskih površina za kioske, postavljanje pokretnih naprava/privremenih građevina, reklamnih i oglasnih predmeta, organiziranje manifestacija i slično. Zamijenit će se odredbe poreza na korištenje javnih površina, a obuhvatit će se i odredbe o naknadi za korištenje javnih površina za postavu kioska koje je do sada donosio gradonačelnik.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2023-godini/ pod rednim brojem 41.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. studenog 2023. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom: „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o korištenju i naknadi za korištenje javnih površina Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Komentari