dobra suradnja

Grad Varaždinske Toplice darovao glazbene instrumente za osnovnu glazbenu školu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.07.2020. 13:39

Zadnja izmjena: 10.07.2020. 13:42

U školskoj godini 2019./2020. Grad Varaždinske Toplice darovao je Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića glazbene instrumenta i opremu za osnovnu glazbenu školu. Vrijednost darovana 3 pijanina, 2 trube, 2 alt saksofona, 2 harmonike, školske ploče s crtovljem i klavirskih stolica je 145 tisuća kuna.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković posjetila je školu, gdje ju je ravnateljica Goranka Štefanić upoznala s provođenjem nastavnog plana i programa osnovne glazbene škole. Gradonačelnica Ratković i ravnateljica Štefanić potpisale su i ugovor o sufinanciranju produženog boravka što je vrlo važno za roditelje.

Ratković je podsjetila na izdvajanja iz gradskog proračuna za djecu i mlade stanovnike Varaždinskih Toplica, od naknada za novorođene do stipendija.

– Naknada za novorođene, za prvo dijete je 2000, za drugo 3000, treće 5000, a četvrto i svako dalje 7500 tisuća kuna jednokratno. Sufinanciramo vrtić, kako onaj koji je u vlasništvu grada, tako i privatni, a sufinanciramo i vrtiće izvan našeg grada, tako da maksimalno pomažemo roditeljima. U Osnovnoj školi uključujemo se u svaki program gdje je to moguće poput produženog boravka ili ove nabave instrumenata. Također, za sve roditelje koji nisu u mogućnosti platiti terensku nastavu i maturalno putovanje, tu se obavezno uključujemo. I ne samo za Osnovnu školu Antuna i Ivana Kukuljevića, već i za drugu našu školu na području grada, Osnovnu školu Svibovec. Izdvajamo za stipendije za sve redovne studente s našeg područja, 500 kuna mjesečno – podsjetila je gradonačelnica Ratković.

Komentari