Kanalizacija u Leštakovcu i Kelemenu financirat će se iz IPARD programa

Objavljeno: 15.04.2014. 18:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger/TeVž

U Leštakovcu su otvoreni radovi na kanalizacijskoj mreži za naselja Leštakovec i Kelemen u općini Jalžabet. Za taj projekt, sredstva su povučena iz IPARD programa.

Vrijednost cijele investicije je 770 tisuća eura, od čega će se iz europskih fondova povući 509 tisuća eura, 169 tisuća eura sredstva su koja će dati Republika Hrvatska, dok će Općina Jalžabet sudjelovati u projektu s 93 tisuće eura.

– Nakon izvršenih investicija kao što su izgradnja vrtića, nadogradnja škole, izgradnja društvenih domova u svim naseljima i velikog Doma kulture, idući tjedan imamo otvorenje Sportskog centra, a na red je došla i izgradnja kanalizacijske mreže u naseljima Jakopovec i Kaštelanec po jednom drugom programu u suradnji sa Županijskom upravom za ceste. Izrazito smo ponosni jer su ovdje u Leštakovcu i Kelemenu započeli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u sklopu IPARD programa, čime smo jedina općina u Varaždinskoj županiji kojoj je to uspjelo – naglasio je Mirko Magić, načelnik općine Jalžabet na otvorenju radova u naselju Leštakovec, 15. travnja.

Više pročitajte u Tjedniku eVaraždin koji izlazi 17. travnja.

Komentari