na sveučilištu sjever

Foto - Gradonačelnik Ivanca i direktorica Poslovne zone na okruglom stolu s čelnicima još 12 gradova

Objavljeno: 02.11.2023. 11:54

Zadnja izmjena: 02.11.2023. 12:02

Foto: Grad Ivanec

Na Sveučilištu Sjever održan je Okrugli stol na temu 'Suradnja javne uprave, razvojnih agencija i znanosti u korištenju prilika kroz EU projekte'. Okrugli stol je okupio čelnike 13 gradova iz Varaždinske i susjednih županija te predstavnike osam razvojnih agencija i poduzetničkih centara sa sjevera Hrvatske.

Domaćini okruglog stola - rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša te prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Petar Mišević – istaknuli su važnost suradnje dionika iz obrazovne, javne i poduzetničke sfere za razvoj projekata koji će u sjevernu Hrvatsku privući europska sredstva. Zadovoljstvo organizacijom okruglog stola i temama o kojima se raspravljalo izrazio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

-Nužno je da se akademska zajednica, ne samo na sjeveru već i u cijeloj Hrvatskoj, uključi u privlačenju sredstava iz EU fondova, ali i u izradu određenih strateških dokumenata – istaknuo je Batinić te naglasio i važnost povezivanja razvojnih agencija radi pripreme i pisanja projekata kao i privlačenja sredstava na hrvatski Sjever.

Suradnja između Sveučilišta Sjever i razvojnih agencija i poduzetničkih centara formalizirana je i potpisivanjem sporazuma o suradnji, koji je, u ime Poslovne zone Ivanec, potpisala direktorica Lana Labaš. Iz perspektive Zone i Grada Ivanca, sporazum otvara mogućnosti jačeg povezivanja  budućih poduzetnika, studenata završnih godina Sveučilišta Sjever i mladih poduzetnika kroz uključivanje u projekt i kampanju Poslovne zone Ivanec vezanu uz Virtualni inkubator Ivanec, a koja kreće ovih dana pod nazivom Stvaramo virtualnu zajednicu.

Komentari