Gradonačelnik Ivanca postaje potpredsjednik Sabora?

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 16.12.2011. 15:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Sasvim je izgledno da će Milorad Batinić, čelni čovjek Grada Ivanca u 7. po redu sazivu Sabora Republike Hrvatske obnašati dužnost potpredsjednika. Potvrdilo je to Stranačko vijeće Hrvatske narodne stranke, a i sam gradonačelnik Batinić.

I dok državni mediji ocjenjuju da će na čelu Sabora biti SDP-ovac Boris Šprem,  tri potpredsjednička mjesta koja pripadaju vladajućima pripast će najvjerojatnije SDP-ovcima Josipu Leki i Nenadu Staziću, te Miloradu Batiniću iz HNS-a.

Gradonačelnik Batinić i dalje će ostati čelni čovjek Grada, a idućeg tjedna stupit će i formalno na još jednu odgovornu funkciju.

- Izuzetna mi je čast da sam na mjesto potpredsjednika Sabora izabran između 13 kandidata. Veliko je to priznanje Županijskoj organizaciji HNS-a za rezultat koji je polučila na nedavnim izborima – rekao je za eVarazdin.hr  Milorad Batinić, dodavši da je njegovo imenovanje prethodno potvrdio središnji odbor HNS-a.

Prva konstituirajuća sjednica Sabora bit će u četvrtak 22. prosinca, a tada će i Milorad Batinić formalno preuzeti dužnost potpredsjednika.

Komentari