flora centrum mundi

eTV - Idućeg vikenda spoj prirode i glazbe u Ludbregu: Ne propustite jedan od najvećih sajmova cvijeća

Objavljeno: 26.04.2024. 12:04

Zadnja izmjena: 26.04.2024. 12:04

Foto: Boris Matijašec

Prvi svibanjski vikend u Ludbregu rezerviran je za popularni Sajam cvijeća Centrum mundi, a velika novost ovogodišnjeg izdanja je Blues festival koji će se održavati od četvrtka do subote.

Kako su danas najavili gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, direktorica TZP Centar svijeta Petra Međimurec te organizatori Blues Festivala, ove godine posjetitelje čeka izložba cvijeća s izlagačima iz cijele Hrvatske, zatim Dječji cvjetni korzo za najmlađe, izložba minijaturnog drveta, prezentacija tradicijskih i lokalnih proizvoda te popratni eno-gastro i zabavni sadržaji. Sve planirano održava se od 2. do 5. svibnja 2024. godine u Centru svijeta, a bit će popraćeno odličnim zvukovima bluesa.

- Sajam cvijeća svake godine okuplja jako puno izlagača, promovira jednu od najvažnijih poljoprivrednih djelatnosti našeg kraja, a to je proizvodnja cvijeća. Ludbreški kraj proizvodi više od 50 posto ukupnog cvijeća u Hrvatskoj. Nadamo se da će ova dva načina života: ljubav prema cvijeću i prema blues glazbi biti dobitna kombinacija za godine koje dolaze - rekao je Bilić.

Više od 40.000 posjetitelja

Također, u sklopu Blues festivala bit će izvedena i 33 glazbena programa u kojima će sudjelovati 25 glazbenika, a sve to odvijat će se na šest lokacija u Ludbregu. Ove se godine tako očekuje više od 40 tisuća posjetitelja.

- Sam sajam cvijeća odvija se po cijelom Ludbregu, a središnji dio sajma, odnosno izložbeno-prodajni dio odvijat će se na Otoku mladosti - dodala je Međimurec.

Komentari