Borba za fotelje na Bazenima, Željko Čengić novi v.d. ravnatelj

Objavljeno: 11.10.2011. 10:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Gradski Bazeni i dalje su tema političkih elita u gradu, no nažalost ne zbog super-uspješnog poslovanja, već zbog "borbe za fotelje"...

Jedino tako možemo nazvati ove posljednje smjene, nakon što je prvo prije desetak dana smijenjeno troje članova Upravnog vijeća, na čelu s Goranom Jukićom, i postavljeni novi sa Dubravkom Kanoti, smijenjen je i v.d. ravnatelj Damir Premužić te je za v.d. ravnatelja imenovan dosadašnji zamjenik ravnatelja Željko Čengić.

Podsjetimo, već pri imenovanju, odnosno preuzimanju dužnosti od strane Premužića, bilo je mnogo otpora od tadašnjeg zamjenika ravnatelja.

>> Zamjenik ne da ravnatelju da preuzme dužnost

Zanimljivo, sve ovo odigralo se nakon 15. rujna, kada je došlo do „rošade“ u Upravnom vijeću JU Gradski bazeni, pa su iz njega „ispali“ Goran Jukić, Damir Premužić i Dražen Šanjek, a imenovani su Dubravka Kanoti, Vjekoslav Vrbanec i Laura Musliu.

Novo Upravno vijeće poništilo je odluku od 13. rujna po kojoj je imenovan Premužić, a pravni temelj je da je u trenu imenovanja za v.d. ravnatelja Premužić bio član Vijeća, što je protivno statutu.

Dojučerašnji ravnatelj Damir Premužić demantira novo Upravno vijeće.

- Jasno je vidljivo da sam 14. rujna podnio ostavku na članstvo u Upravnom vijeću te da sam dužnost preuzeto tek 15. rujna, dan kasnije. Ovo je demonstracija političke moći – kratko je komentirao Premužić.

Zanimalo nas je i što misli bivši predsjednik Vijeća Goran Jukić, odnosno što smatra razlogom smjene bivšeg Vijeća.

- Ovo je odluka političkog vrha, to je sve što imam za komentirati – ističe Jukić.

Novi ravnatelj postao je tako Željko Čengić, koji je izabran na mandat od 30 dana, u kojem će se raspisati natječaj za novog ravnatelja. Zanimalo nas je hoće li se kandidirati na tu funkciju.

- Teško je sada o tome govoriti, vidjet ćemo u sljedećim tjednima – ističe Čengić.

Vidjet ćemo kako će se cijela priča rasplesti, ali evidentno je da su funkcije u gradskim tvrtkama i dalje vrlo "omiljene". Treba vidjeti i što će se događati nakon izbora, odnosno kako će se šahovske figure micati po tabli u slučaju eventualne promjene gradonačelnika.

Komentari