Gradski odbor HDZ-a raspravljao o NK Varaždinu i Parkovima

Objavljeno: 13.12.2013. 14:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Na sjednici Gradskog odbora HDZ je donio zaključke vezano uz preoblikovanje NK Varaždina i prodaju Parkova.

Glede preoblikovanja nogometnog kluba Varaždin, prema kojemu bi spomenuti klub do kraja sljedeće godine trebao postati dioničko društvo, a Grad dodati milijun kuna za provedbu tog projekta i preuzeti dug od 8.5 milijuna kuna prema Poreznoj upravi, HDZ Varaždin smatra da je takav način preoblikovanja neodrživ, nepravedan prema građanima  i krajnje poslovno neopravdan.

- Nije razumljivo kako je gradska vlast uopće izašla s prijedlogom na gradsko vijeće bez odrađene neovisne revizije poslovanja kluba. To je krajnje neodgovorno prema građanima, naravno pod pretpostavkom da Grad namjerno ne prešućuje najbitnije informacije vezano uz cijeli proces – stoji u njihovom priopćenju.

Također upućuju kritiku i na novoizabrano vodstvo NK Varaždina, i to iz razloga što smatraju da nije riječ o stručnim osobama iz poslovno-sportskog okruženja, nego o osobama koje obnašaju političke funkcije.

- Predlažemo praktično i lako ostvarivo rješenje u interesu građana, bez stvaranja bilo kakvih dodatnih obveza koje si Grad trenutno ne može priuštiti na teret građana. Da odlukom gradskog vijeća Grad sklopi ugovor o davanju na korištenje stadiona Varteks nogometnom klubu NK Varteks, koji je stvoren od navijačke udruge "White Stones“ i kao takav nudi jedini zdravi pristup poslovanju kluba kao i samoj budućnosti varaždinskog nogometa. Pritom NK Varaždin odlazi u stečaj i obveze koje je klub stvorio ostaju samo obveze kluba, ne idu na teret građana – kažu.

Vezano uz tvrtku Parkovi d.d., kojoj je grad većinski vlasnik, u HDZ-u smatraju da je nedopustivo pasivno i nezainteresirano ponašanje gradske vlasti.

- Na taj način širom se otvaraju vrata ulasku stranog kapitala u Parkove d.d., a nastavno i na preuzimanje cjelokupne vlasničke strukture, čime se ugrožava utjecaj na vizualni identitet grada kao i na sama radna mjesta u Društvu – poručili su.

Mišljenja su zato da Grad mora pokazati razumijevanja za poslovnu priliku koja se nudi, te sagledati mogućnost za kreiranje otkupne ponude za ostatak dionica, kako bi s vremenom postao jedini vlasnik navedenog društva, a na taj način i dalje ostao i glavni kreator vizualnog identiteta Grada.

Komentari