Habuš: Gospodarenje otpadom ne smije se zlorabiti

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.01.2012. 14:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Gospodarenje otpadom Varaždin 2012 naziv je znanstveno-stručnog skupa koji je danas počeo u varaždinskom hotelu Turist u organizaciji Geotehničkog fakulteta Varaždin i Udruge za gospodarenje otpadom.

Znanstveni skup održavase pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode,  Agencije za zaštitu okoliša i Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Na samom otvaranju skupa, koji je okupio dvjestotinjak znanstvenika iz cijele Hrvatske, govorio je Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina, naglasivši važnost struke za rješavanje problema gospodarenja otpadom.

>>Dvodnevni znanstveni skup GFV-a o gospodarenju otpadom

Zbrinjavanje otpada jedna je od multidisciplinarnih top-tema suvremenog svijeta o kojoj imaju što reći i političari, ali i stručnjaci koji moraju ponuditi znanstvena rješenja.

- Gospodarenje otpadom danas je također postalo unosan biznis, što je kao ideja pozitivno, ali se na primjeru grada Varaždina vidi koliko pri tome treba paziti da se ta činjenica ne zlorabi – naglasio je u svojem izlaganju gradonačelnik Habuš.

>>Zašto su odlagališta otpada opasne i neželjene građevine?

Inače, na znanstveno-stručnom skupu Gospodarenje otpadom Varaždin 2012. tijekom dana bit će prezentirano dvadesetak tema eminentnih stručnjaka, a skup se nastavlja sutra na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu.

Komentari