Habuš: Na Korzu nije prosvjed nego težak oblik mobbinga

Objavljeno: 20.02.2012. 15:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

- Ovo na Korzu nije prosvjed nego težak oblik mobbinga, kako nad tim radnicima koji su vani, tako i na Gradsko vijeće i na gradonačelnika - poručio je gradonačelnik Goran Habuš ocjenjujući prosvjed radnika T7 VIS-a na Korzu.

>> VIDEO: Prosvjed se nastavlja uz poruku - Dajte nam smeće

Tema „varaždinski otpad“ zahuktala se već na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća. Neki vijećnici nisu mogli naime čekati da ta tema dođe na dnevni red pa su odmah počeli s „artiljerijskom paljbom“ na gradonačelnika.

Nezavisnog vijećnika Marka Pižetu zanimalo je zašto je gradonačelnik podnio tužbu protiv T7 VIS-a bez suglasnosti Gradskog vijeća te zašto nije dopustio predstavnicima T7 Grupe da prisustvuju sjednici.

- Tužbu sam podnio zato jer smatram da su ugroženi interesi Grada. Po tom pitanju ni ne trebam podršku Vijeća. Svaki gradonačelnik može sam podnijeti tužbu ako smatra da je grad ugrožen. Što se pak tiče prisustvovanja predstavnika T7 VIS-a ovoj sjednici, u poslovniku o radu Gradskog vijeća lijepo piše kako se podnosi zahtjev za prisustvovanje na sjednici. Predstavnici T7 Grupe to nisu ni pokušali podnijeti taj zahtjev - poručio je gradonačelnik Habuš.

Vijećnik Vlatko Vuković (HDZ) pitao je pak gradonačelnika zašto ugrožava egzistenciju 400 radnika T7 VIS-a i na koji način namjerava otvoriti novih 400 radnih mjesta

- Primio sam predstavnike zaposlenika T7 VIS-a i objasnio im da je moj posao da štitim interese ovoga grada, svih 48 tisuća stanovnika. Osobno, želim štititi interese i 48 tisuća stanovnika i 400 radnika, ali ako sam doveden u situaciju da biram između 48 tisuća stanovnika i 400 radnika, ja biram 48 tisuća stanovnika ovog grada - poručio je Habuš te se osvrnuo i na prosvjed zaposlenika T7 VIS-a na Korzu.

- Ovo na Korzu nije prosvjed nego primjer teškog oblika mobbinga, kako nad tim radnicima, tako i nad Gradskim vijećem i gradonačelnikom - poručio je gradonačelnik Habuš.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća jedna od važnijih točaka dnevnog reda je donošenje odluke o obavljanju komunalne djelatnosti obrade gradskog komunalnog otpada. Tom odlukom Gradsko će vijeće i formalno završiti odnose sa T7 VIS-om i njihovim MBO pogonom u Brezju i odabrati neku drugu, jeftiniju varijantu.

Istovremeno, na Korzu mirno prosvjeduje stotinjak radnika T7 VIS-a koji tvrde da gradonačelnik odlukom da podnese tužbu protiv T7 VIS-a i da spriječi obradu otpada u MBO pogonu nanosi nesagledivu štetu tvrtki T7 VIS i zaposlenicima, te se oni pribojavaju za vlastitu egzistenciju i mogućnosti gubitka više od 400 radnih mjesta.

Komentari