Tri dana hrane, glazbe i tradicije

Habuš najavio Gourmet: „U petak nježno veganskom hranom, u subotu malo žešće s delicijama, a u nedjelju čvarci i špek!“

Objavljeno: 25.05.2016. 09:44

Zadnja izmjena: 25.05.2016. 10:28

Foto: Arhiva

Na održanoj presici povodom enogastronomske manifestacije „Gourmet Varaždin 2016.“ gradonačelnik Varaždina Goran Habuš najavio je tri dana bogatoga ovogodišnjeg programa.

Grad Varaždin, Varaždinska županija, Turistička zajednica Grada Varaždina i Gradska tržnica 3., 4. i 5. lipnja na Kapucinskom trgu organiziraju bogati zabavni program s poznatim voditeljima i kulturnim društvima.

– Krećemo nježno veganskom hranom u petak, u subotu malo žešće s delicijama vrhunskih restorana, a onda u nedjelju domaća hrana – čvarci, špek, kobasice, sarma i gulaš. – rekao je Habuš, nadodavši da ljubav ide kroz želudac: – Neka se svi zaljube u nešto ili nekoga.

Spoj modernoga i tradicionalnoga

Sva jela kuhat će se od domaćih namirnica prema receptima svake županije. Tako će se ove godine na 9. Varaždinskom sejmu moći predstaviti i domaći, autohtoni proizvođači hrane i pića, a na taj se način, vjeruje predsjednik Hrvatskoga kuharskog saveza Damir Crleni, čuva tradicija.

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth smatra da je Grad Varaždin na dobrom putu da stvori vrhunski turistički proizvod. 

– Htjeli smo spojiti moderno s tradicionalnim pa smo organizirali Vegefest, sajam veganske hrane. – rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

U subotu i nedjelju održava se i sedamnaesta Vinska rapsodija, izložba vina Varaždinske županije.

Tri dana hrane, glazbe i tradicije

U petak, 3. lipnja, od 9 do 20 sati održava se Vegefest i očekuje se više od 60 izlagača. Oko 18 sati slijedi koncert acoustic benda Trnje.

Subota je rezervirana za vrhunska vina i hranu najboljih restorana. Od 7 do 13 sati održavat će se "Plac - kak je negdar bil". Od 17:30 zabavljat će vas glazbeni sastav Trio decoro, a od 21 sati Pink Studio.

U nedjelju se održava 9. sajam domaće i zdrave hrane. Od 12 sati zabavljat će vas Dečki z Bregov, a od 14 sati Kavaliri.

Komentari