Habuš: Nekadašnje lažne moralne vertikale zapravo su bili moralna sramota

Objavljeno: 18.01.2013. 11:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVarazdin.hr

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, komentirajući uhićenja Ivana Čehoka, Zlatka Horvata, Stanka Viteza i Miroslava Bunića istaknuvši da je to još jedan dokaz da neki, koji su se nekad predstavljali kao moralna vertikala, nisu bili ništa drugo nego moralna i etička sramota Varaždina. 

Habuš je istaknuo da nova uhićenja u Varaždinu ne znače da je Varaždin grad afera jer su sve te afere vezane uz jednu politiku koja više nije na vlasti u Varaždinu. 

- Varaždin nije grad afera, to je sve ostavština jednog modela vladanja gradom. Osobno, osjećam se ljuto i bijesno jer se posljedicama takvog načina vladanja moram baviti svaki dan. Trošimo ogromnu energiju, vrijeme i novac da spriječimo posljedice štetnih ugovora i da zaštitimo grad i građane - naglašava Habuš. 

- Činjenica je da su neki ljudi koji su se predstavljali kao moralna vertikala ovog grada, su zapravo bili moralna i etička sramota za ovaj grad i svi zajedno moramo naći način da grad iz tog gliba u koji su nas uveli izvučemo - dodao je gradonačelnik. 

- Zaista, upravljalo se gradom na neracionalan i kriminalan način i sve ono što smo nekad smatrali brendovima danas pada u vodu. Nekim građanima trebalo je i drugo uhićenje da to shvate i da shvate da iza tih uhićenja ne stoji politika nego činjenice - zaključio je Habuš.

Komentari