Habuš "okrenuo ploču": Smjene pročelnika nisu prioritet

Objavljeno: 23.11.2011. 07:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Premda je u izjavi za Varaždinske vijesti varaždinski gradonačelnik Goran Habuš najavio smjene gradskih pročelnika, već poslijepodne "okrenuo je ploču".

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u jučerašnjoj je izjavi za Varaždinske vijesti najavio smjene na mjestima pročelnika upravnih odjela u Gradu.

Prema njegovim navodima, objasnio je to potrebom za novim ljudima i novom energijom, te je naveo da je s pročelnicima već razgovarao o tome, i da su od njih stvari prihvaćene s razumijevanjem.

No već isto poslijepodne, na naš upit, varaždinski je gradonačelnik "okrenuo ploču".

- Svi pročelnici ostaju na svojim mjestima, pred nama je jednostavno toliko posla da nam smjene trenutno nisu prioritet - rekao je za eVarazdin.hr Goran Habuš.

U izjavi za Varaždinske vijesti Habuš je naveo kako je pročelnicima predloženo da odaberu neko drugo radno mjesto u okviru postojećeg ustroja. To bi u jednostavnom prijevodu značilo - dodatno povećanje zaposlenika u Gradu, kojih je već stotinjak, barem za broj novih pročelnika.

- Namjera jest mijenjati pročelnike, ali ne u ovom trenutku. Da smo u nekom normalnom razdoblju preuzeli vlast možda bi se odmah i bavili time, ali sve što nas je dočekalo jednostavno nam ne dopušta da se bavimo bilo čim drugim osim onim ključnim - rebalansom proračuna, proračunom za 2012. godinu i naslijeđenim ugovorima koji su veliki uteg - rekao je Habuš.

Kako su sa smjenom vlasti u Gradu počele i špekulacije oko smjena direktora poduzeća i ustanova kojima je Grad vlasnik ili osnivač, na upit spremaju li se rošade i na tim mjestima, Habuš je odgovorio:

- Iskreno, nismo uopće razmišljali o tome dosad. Činjenica je da direktore i ravnatelje potvrđuju nadzorni odbori, nakon raspisanih javnih natječaja - rekao je, navevši i da članstva u nadzornim odborima neće biti tema Gradskog vijeća, barem ne sljedećeg.

Komentari