Habuš primio predstavnice zaposlenika T7 VIS-a

Objavljeno: 10.02.2012. 15:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Nakon što su zaposlenici T7 VIS-a gradonačelniku Habušu uputili pismo u kojem ga pitaju zašto želi uništiti njihovu tvrtku, gradonačelnik je u Gradsku vijećnicu pozvao predstavnike zaposlenika kako bi s njima razgovarao o problemu MBO pogona u Brezju.

Podsjetimo, jutros su zaposlenici tvrtke T7 VIS u vlasništvu poduzetnika Davora Patafte uputili pismo varaždinskom gradonačelniku Goranu Habušu kako bi ga upozorili da kočenjem rada pogona za mehaničko-biološku oporabu otpada dovodi u pitanje njihovu egzistenciju.

>> Radnici T7 VIS-a gradonačelniku Habušu: Zar nas želite uništiti?

Radnici tvrtke T7 VIS, zabrinuti za svoja radna mjesta, gradonačelniku su poručili da svojim potezima i inzistiranjem na „sukobu“ sa njihovim poslodavcem koji, kako ističu, tijekom sezone zapošljava preko 500 ljudi, ugrožava egzistenciju svih radnika.

Gradonačelnik je brzo reagirao i pozvao zaposlenike na sastanak koji je održan u Gradskoj vijećnici. Nakon sastanka koji je trajao sat i pol predsjednica Radničkog vijeća VIS-a Jadranka Kanižaj istaknula je da nisu uspjele uvjeriti gradonačelnika da promijeni mišljenje.

- Kao prvo želim naglasiti da su pismo koje smo uputili gradonačelniku potpisali svi zaposlenici, njih 400-injak i da želimo da MBO krene s radom. Inicijativa je potekla od Radničkog vijeća zbog straha od gubitka radnog mjesta. Što se tiče samih plaća, nitko od nas nema velike plaće ali bar su redovite i plaćaju nam se svi doprinosi. Tvrtka je uložila veliki novac u projekt MBO i ako on ne proradi poslovanje naše tvrtke je upitno i mogući su otkazi. Gradonačelnika to međutim previše ne dira. Više se boji za ostatak građana nego za 400 zaposlenih - istaknula je Kanižaj.

Gradonačelnik Goran Habuš nakon sastanka je odavao dojam da nije popustio „ni milimetra“ ali je ipak istaknuo da je otvoren za pronalazak kompromisnog rješenja sa T7 VIS-om.

- Razgovarao sam sa predstavnicama zaposlenika i moram reći da one dosta stvari iz ugovora nisu znale i da su bile iznenađene. Dao sam im do znanja da nije problem u meni jer smo u nekoliko navrata vodili pregovore s T7 Grupom i pokušali ponuditi rješenje nego je problem u T7 Grupi, odnosno u vlasniku. Predstavnice Radničkog vijeća najavile su kako će o toj temi razgovarati i s vlasnikom T7 grupe Davorom Pataftom - poručio je gradonačelnik Habuš. Još je jednom ponovio da kao gradonačelnik mora štititi interese građana.

- Kao gradonačelnik moram štititi interese svih građana, znači njih 50 tisuća no isto tako i voditi računa o 400 djelatnika VIS-a. Što se tiče te tvrtke, kad netko uđe u investiciju i potroši toliko novaca sam snosi i rizik. Ako uzmemo u obzir da je taj projekt pod optužnicom, da su negodovanja u Gradskom vijeću, to je neodgovoran potez tvrtke koja je ušla u investiciju koja može ugroziti poslovanje tvrtke. No, unatoč svemu tome mi smo i dalje otvoreni da se pronađe kompromisno rješenje - istaknuo je gradonačelnik Habuš.

Komentari