intervencija

Bio je toliko pijan da nije mogao govoriti - s Ivanšćice ga spuštao HGSS

HGSS

Objavljeno: 05.10.2020. 13:23

Zadnja izmjena: 05.10.2020. 13:28

Foto: Arhiva

Hrvatska gorska služba spašavanja je na svojim stranicama izvjestila o vrlo opasnom slučaju slučaju do kojeg je ovih dana došlo na Ivančici, a koji je zahtjevao njihovu intervenciju…

Na predjelu staze „Mali konj“ nalazila se osoba u vrlo alkoholiziranom stanju, koja nije bila u stanju, ne samo samostalno hodati – nego i komunicirati. Od potencijalno većih posljedica po zdravlje ili život alkoholiziranog nesreća spasio je planinar koji je naišao sasvim slučajno, te je o svemu obavjestio policiju.

- U PU Ivanec stigao je zabrinuti planinar, koji se upravo bio spustio po planinarskoj stazi Konj, te došao s namjerom da prijavi vidno alkoholiziranu osobu koja nekontrolirano pada po planinarskoj stazi Konj, te po njegovoj procjeni nije sposobna sigurno se spustiti do podnožja bez da se unesreći – riječi su HGSS-ovaca, koji su po dojavi uputili sedmoricu svojih članova na teren.

- Nakon dojave, dva člana Stanice iz Ivanca kreću po planinarskoj stazi prema unesrećenoj osobi, dok iz Varaždina stižu još petorica članova. Na predjelu staze “Mali konj” zatečena je vidno jako alkoholizirana osoba koja nije bila u stanju sama hodati ili komunicirati. Osoba je bila u pratnji planinara koji ga je pronašao u jarku pokraj puta. Osoba je nakon kraćeg spuštanja predana PU Ivanec s preporukom da se uputi na medicinsku obradu prije puštanja kući.

"Imao je velike sreće"

Hrvatska gorska služba spašavanja uptutila je sljedeću poruku javnosti: Ovim putem još jednom apeliramo na planinare i izletnike da se suzdržavaju bilo kakvih alkoholnih ekscesa u prirodi; molimo također da pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava ne krećete u brda i šume, jer osim što svoje bližnje dovodite u nezavidan položaj, te pored toga svojim nemarom aktivirate žurne službe, najviše zapravo ugrožavate sami sebe. Ova je priča na sreću završila sretno, zahvaljujući nizu faktora i velikoj sreći.

Komentari