evo glavnih poruka

HNS iz Cestice već tradicionalno organizirao druženje ususret Prazniku rada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.04.2019. 08:04

Zadnja izmjena: 29.04.2019. 08:09

Već tradicionalno Podružnica HNS-a Cestice organizirala je za mještane te članove i simpatizere stranke druženje u povodu nadolazećeg Praznika rada. Kako su poručili u priopćenjuj, gotovo svi se slažu u ocjeni da se nikada nije toliko ulagalo na području Općine kao u proteklih nekoliko godina.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i kandidat za EU parlament Alen Leverić koji se ove godine priključio druženju rekao je kako se na području Općine ulaže zahvaljajući načelniku Mirku Korotaju.- S druge strane zasluge idu i središnjoj vlasti koja je konačno kroz poreznu reformu ostvarila financijsku decentralizaciju, ali i raspisala veliki broj natječaja upravo za JLS-ove. Veliki dio tih ulaganja došlo je iz EU fondova i to je put kojim trebao ići, a koji jasno vidimo na primjeru uspješne Općine Cestica. - poručio je Leverić. 

Načelnik Mirko Korotaj zahvalio je na trudu i pomoći koji ulažu potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i Leverić za razvoj Cestice, ali i svih drugih gradova i općina u Varaždinskoj županiji.

– Osim projekata na području Cestice više od 400 milijuna kuna uloženo je ili se ulaže u energetsku obnovu objekata u gotovo svim gradovima i općinama u županiji kao i sanaciju klizišta. Tu su i ulaganja Hrvatskih cesta u sigurnost prometa, prije svega osvjetljenje pješačkih prijelaza i nastojanja da se riješi problem kamiona. Općine i gradovi na sjeveru Hrvatske konačno imaju partnera u središnjoj vlasti te ministrima i čelnim ljudima javnih državnih tvrtki. To je vidljivo na svakom koraku- zaključio je Korot

Komentari