Hodočašća u ludbreško svetište povodom proslave Svete nedjelje

Objavljeno: 25.08.2013. 12:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

U nedjelju 25. kolovoza u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu već se tradicionalno, tjedan dana uoči Svete nedjelje, održava hodočašće bolesnika, karitativnih djelatnika Varaždinske biskupije, medicinskog osoblja i molitvenih skupina.

U četvrtak, 29. kolovoza slijedi hodočašće ministranata i vjeroučenika Varaždinske biskupije, čiji su organizatori župa Ludbreg i biskupijski Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata.

Hodočašće policije i djelatnika Crvenog križa te susjednih župa će se održati u petak, 30. kolovoza, kada će misno slavlje predvoditi vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.
 
Na Svetu subotu, 31. kolovoza u svetište Predragocjene Krvi Kristove već tradicionalno hodočastit će tisuće vjernika iz više od stotinu župa iz Hrvatske i susjednih zemalja. Misno slavlje na slovenskom i mađarskom jeziku u 9 sati predvodit će mons. Peter Štumpf, biskup iz Murske Sobote.

U 10:30 sati kreće svečana procesija od župne crkve Presvetog Trojstva prema zavjetnoj kapeli, gdje će svečano hodočasničko misno slavlje u 11 sati predvoditi mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Na Svetu nedjelju u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu 1. rujna svečano će se proslaviti 500. obljetnica bule pape Leona X., kojom je priznao ludbreško svetište i štovanje Presvete Krvi.

Središnje misno slavlje proslave predvodit će mons. Nikola Eterović, nadbiskup, generalni tajnik Biskupske sinode u Rimu. Proslava počinje u 10:30 sati svečanom procesijom od župne crkve Presvetog Trojstva do zavjetne kapele gdje će misa početi u 11 sati.

Isti dan mise će biti i u 6 i 7 sati, a od 13 do 15 sati bit će euharistijsko klanjanje u zavjetnoj kapeli na nakane: za postojanost hrvatskih katoličkih obitelji, te da odrasli što uspješnije prenose vjeru u srca djece i mladih. U 15 sati bit će križni put i blagoslov hodočasnika uzduž srednje staze na svetištu, u 17 sati pjevana zlatna krunica u župnoj crkvi, a od 19 sati pjevane pohvale Krvi Kristovoj, litanije, blagoslov i sveta misa zahvalnica.

Komentari