Hrenić: Izgradnja nogostupa uvertira u izgradnju škole u Oštricama

Objavljeno: 10.09.2014. 14:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Novi Marof

Izvor: Nogostup u Oštricama

Projekt za kojeg su Grad Novi Marof i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije potpisali sporazum o zajedničkom financiranju i izvođenju radova na izvanrednom održavanju županijskih i lokalnih cesta – dionica ŽC 2019 Presečno – Oštrice pred svojim je završetkom.

Radi se o nogostupu u kojeg je Grad Novi Marof dosad uložio 386.918,52 kune.

- Izgradnja nogostupa uvertira je u izgradnju škole u Oštricama kao i veliki doprinos sigurnosti na ovoj prometnici. U taj dio Grada Novog Marofa od strane ŽUC-a i Grada Novog Marofa uloženo je ukupno 2.021.000 kuna što je poprilično velik iznos. Uvijek nastojimo ravnomjerno jačati i razvijati sva gradska područja i naselja, ovisno o potrebama i mogućnostima - objasnio je novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić.

Osim ovog projekta, Hrenić najavljuje da će u narednom vremenu početi radovi na nogostupima u Završju, Podevčevu i Remetincu za što su, kako kaže, već osigurana sredstva u proračunu.
 
- Također, u proračunu za sljedeću godinu osigurat ćemo sredstva za nogostup u Grani koji ide u sklopu rekonstrukcije ceste, kao i za nogostupe u Sudovcu i Ključu -  izjavio je gradonačelnik.

Komentari