Hrvatice i Romkinje iz Međimurja zajedno kao "Osobe.Žene.Prijateljice"

Objavljeno: 17.08.2012. 13:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Udruga Zora započela je sa novim projektom "Osobe. Žene. Prijateljice"  koji se bavi osnaživanjem djevojaka i žena Hrvatica i Romkinja iz Međimurske županije, u cilju osobnog i grupnog osnaživanja, razumijevanja vlastitih ženskih prava i mogućnosti, suzbijanju diskriminacije i predrasuda.

Kroz projekt koji traje 6 mjeseci provesti će se 4 interaktivne radionice na teme: Suradnja, ženska prava, osobno i grupno osnaživanje, timski rad i nenasilna komunikacija, te jedna radionica izrade foto-stripa o ženskim pravima.

Kreirat će se dvojezičnu brošuru na hrvatskom i bajaškom, kratki promotivni video te organizirati "Tradicionalnu večer".

Kroz sve aktivnosti projekta, sudionice će moći predstaviti i upoznati romsku i međimursku kulturu kako bi se bolje upoznale, te otklonile predrasude.

Na vlastitom primjeru, steći će nova znanja i vještine koje će im koristiti u svakodnevnom životu. Djelovati će i na okolinu u kojoj žive, svoju obitelj, prijatelje i suškolce, mijenjajući stavove temeljene na predrasudama i stereotipima.

Osnažiti će se kao žene, postati vidljive u našoj lokalnoj zajednici te stvoriti temelje za međusobno prihvaćanje, povjerenje i to zajedno, kao Osobe, Žene i Prijateljice.

Projekt provodi Udruga Zora u suradnji sa Učeničkim domom Graditeljske škole Čakovec, a financijski ga je podržala i Švicarska Ambasada u Republici Hrvatskoj čiji je udio u projektu u iznosu od oko 45 tisuća kuna. 

Komentari