"Hrvatska volontira": Akcija uređenja okoliša Stare hiže u Frkanovcu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.09.2013. 17:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode i Volonterski ured Međimurja uključuju se u obilježavanje nacionalne kampanje "Hrvatska volontira!".

Međimurska priroda i volonterski ured će tim povodom u subotu, 21. rujna održati zajedničku ekološku volontersku akciju. Volonteri će urediti okoliš Stare hiže u Frkanovcu, koja je otvorena za svakog putnika namjernika i za lokalnu javnost kao mjesto na kojem će biti buduća eko - etno zbirka međimurske tradicijske baštine. Ekološka akcija uređenja okoliša hiže trajat će od 9 do 13 sati, nakon čega slijedi druženje volontera i organizatora.

Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC), kojoj je Volonterski ured Međimurja član, po treći put organizira  kampanju "Hrvatska volontira!" kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj  suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Na Međunarodni dan mira, 21. rujna veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki kroz različite društveno korisne akcije promovirat će volontiranje u svojim zajednicama.

Tijekom prošlogodišnjih kampanja održano je 296 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske. Uz Zagreb, Rijeku, Split i Osijek volontiralo se i u Vukovaru, Đakovu, Kutini, Čakovcu, Sisku, Petrinji te Umagu, Puli, Senju, Makarskoj i brojnim drugim gradovima. Ukupno je sudjelovalo 4 172 volontera koji su dali 14 820 volonterskih sati u raznolikim aktivnostima – od rada u pučkim kuhinjama, s beskućnicima do pletenja ribarskih mreža, pružanja frizerskih usluga te osnovnoškolaca koji su ispisivali poruke mira.

Komentari