Hrvatske vode ulažu 90 milijuna kuna na području Varaždinske županije

Objavljeno: 27.07.2012. 09:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Ulaganja Hrvatskih voda za realizaciju projekata vodnog gospodarstva za područje Varaždinske županije planirana su u iznosu većem od 90 milijuna kuna iz međunarodnih izvora financiranja.

Sredstva će biti usmjerena ka pripremljenim i odobrenim projektima predloženima od strane komunalnih poduzeća Varkom i Ivkom.

Tako je za projekte odvodnje koji će se provoditi preko Varkoma osigurano oko 60 milijuna kuna za izgradnju kanalizacijskih kolektora u Sračincu i Trnovcu Bartolovečkom, za izgradnju sekundarnih taložnica na UPOV-u Varaždin, za izgradnju prekupne stanice Kneginec, za izgradnju kanalizacije u varaždinskom naselju Kučan, za izgradnju kanalizacije u Vinici te za izgradnju kanalizacijskih kolektora u Ladanju Donjem.

Planira se i sedamnaest projekata koji se odnose na vodoopskrbu naselja na područjima općina Breznica, Breznički Hum, Martijanec, Sveti Ilija, Gornja Voća, Cestica te gradova Lepoglava, Novi Marof, Varaždinske toplice i Ludbreg za koje je osigurano financiranje putem HBOR-a te EIB-a i CEB-a ukupne vrijednosti više od 30 milijuna kuna.

Sažetak je to radnog sastanka s generalnim direktorom Hrvatskih voda Ivicom Plišićem i suradnicima koji borave u radnom posjetu Varaždinskoj županiji gdje su s domaćinima, potpredsjednikom Hrvatskog sabora i gradonačelnikom Grada Ivanca Miloradom Batinićem te županom Varaždinske županije Predragom Štromarom i suradnikom Alanom Košićem, razgovarali o razvojnim i infrastrukturnim projektima te ulaganjima Hrvatskih voda na području Varaždinske županije.

- Pripremljene su investicije za cijelu Hrvatsku pa tako i Varaždinsku županiju, ulaganja su već krenula, ugovori su potpisani i sad očekujemo od komunalnih tvrtki da krenu u realizaciju - kazao je direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić te dodao kako je zadovoljan stanjem u Varaždinskoj županiji za razliku možda od same Županije, što je prema njegovom mišljenju dobro, jer postoji snažna želja da se dovrši vodoopskrbni i komunalni sustav na ovom području.

Komentari