susreti 'dora kukec'

Ovog tjedna dva koncerta u sjećanje na prerano preminulu učenicu Glazbene škole

Objavljeno: 18.06.2023. 18:48

Zadnja izmjena: 19.06.2023. 09:13

Susreti violinista Dora Kukec održavaju se u Glazbenoj školi u Varaždinu u sjećanje na prerano preminulu učenicu varaždinske Glazbene škole Doru Kukec.

Vikend je bio rezerviran za masterclass predavanja iz violine, a u danas i sutra očekuju nas dva koncerta. U ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine s početkom u 19 sati koncert će održati eminentna violinistica, počasna umjetnica Ukrajine, Bogdana Pivnenko, uz klavirsku pratnju pijanista Davida Vukovića. Sjećanje na Doru, matineja violinista na kojoj će se učenicima Glazbene škole u Varaždinu pridružiti učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba, održat će se u utorak, 20. lipnja 2023. s početkom u 12 sati.

Bogdana Pivnenko pročelnica je Odsjeka za violinu, profesorica na Nacionalnoj glazbenoj akademiji Čajkovski u Ukrajini, članica njezina akademskog vijeća i profesorica na Kijevskom državnom glazbenom liceju Lysenko. Bogdana Pivnenko nastupala je kao solistica s vodećim ukrajinskim orkestrima i predstavljala ukrajinsku glazbu diljem svijeta. Redovito sudjeluje u premijernim izvedbama djela suvremenih ukrajinskih skladatelja. Zajedno sa skladateljem predstavila je autorski program "Melodije trenutaka" Valentina Silvetrova. Autorica je i producentica "Antologije suvremene ukrajinske glazbe" 11C.

David Vuković klavir je diplomirao 2021. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Đorđa Stanettija s najvećom pohvalom (summa cum laude), a akademsku godinu 2018./19. proveo je na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien u Beču u klasi prof. Doris Adam kao stipendista Erasmus+ programa. David kao komorni glazbenik redovito surađuje s različitim instrumentalnim i vokalnim glazbenicima te je ostvario više studijskih snimanja za arhivu HRT-a, a komornim muziciranjem se intenzivno počeo baviti za vrijeme studija, ponajviše kao član sastava Trio Eusebius, osnovanog 2017. pod vodstvom prof. Pavla Zajceva, s kojim je ostvario značajan uspjeh pobjedama na natjecanjima te zapažene nastupe na festivalima.

Komentari