Ivan Korotaj odličan drugi na državnom iz Elektrotehnike

Piše: evaraždin.hr

Objavljeno: 17.04.2011. 22:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Učenik Elektrostrojarske škole Ivan Korotaj osvojio je odlično drugo mjesto na natjecanju iz Elektrotehnike, održanom prošlog tjedna u Željezničkoj tehničkoj školi Zagreb...

Na natjecanju je sudjelovalo 22 najboljih učenika drugih razreda elektro struke (četverogodišnja tehnička zanimanja) koji su prošli školska i međužupanijska natjecanja iz čitave Hrvatske. Sveukupno u Hrvatskoj postoji preko 60 strukovnih školama, u kojima četverogodišnje školovanje elektrostruke polazi oko 10 000 učenika.

U takvoj konkurenciji, Ivan Korotaj osvojio je drugo mjesto „Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici“. Prije toga osvojio je prvo mjesto na školskom i međužupanijskom natjecanju (Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija). Mentor mu je bio prof. Zlatko Ivek.

Prvi dan natjecanja Ivan je bio drugi, sa 33 od 70 bodova, a drugi dan u praktičnom dijelu osvojio je maksimalnih 30 bodova. Sveukupno je skupio 63 od 100 mogućih bodova što mu je donijelo izvrsno 2. mjesto u državi.

Ivan je učenik je 2A razreda Elektrostrojarske škole u Varaždinu. Od samog početka svojeg školovanja odličan  je učenik. Od petog do osmog razreda osnovne škole sudjelovao je na natjecanjima iz programiranja u programskom jeziku QBASIC. Na županijskim natjecanjima ostvario drugo mjesto.

U prvom razredu srednje škole sudjelovao na državnom natjecanju „Ekološki kviz Lijepa naša“, te na županijskom natjecanju iz fizike i Osnova informatike.

U drugom razredu plasirao se na državno natjecanje iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici, te iz Osnova informatike. Na županijskom natjecanju iz fizike osvojio drugo mjesto. Sudjelovao je i na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika.

Ovaj uspjeh samo je jedan u nizu brojnih uspjeha učenika Elektrostrojarske škole i potvrda kontinuiranog dobrog rada.


Komentari