Ivan Tomašić i Draženka Stančić za svoj rad nagrađeni od MZOŠ

Objavljeno: 19.12.2013. 15:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta jučer, 18. prosinca, uručene su Državne nagrade "Ivan Filipović".

Spomenuta nagrada dodjeljuje se prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima koji su svojom stručnošću, zalaganjem i uzornim radom u 2012. godini pridonijeli unaprjeđivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskoga poziva.  

Iz naše županije nagradu su primilil Ivan Tomašić, učitelj Glazbene kulture iz 2. OŠ Varaždin, i Draženka Stančić, školska suradnica mentorica, knjižničarka u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu.

Čestitajući nagrađenima predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade "Ivan Filipović" prof. dr. sc. Valter Boljunčić istaknuo je kako je riječ o profesiji koja traje cijeli život, a posao Odbora ove godine nije bio nimalo lagan jer mnogi zaslužuju biti nagrađeni.

U ime nagrađenih zahvalio je prof. dr. sc. Vladimir Strugar, rekavši kako je iznimna čast pridružiti se dobitnicima nagrade koja nosi ime oca hrvatskog učiteljstva Ivana Filipovića.

- Biti učitelj više je od struke i zvanja - to je misija svakoga od nas. Učitelj živi u svojim učenicima: mi živimo u sjećanjima svakog učenika kojeg smo izveli na pravi put - rekao je Strugar.

Komentari